top of page

Psicodrama

Nova temporada de formació en arts escèniques a la Teatral. Aquest curs som més colla que mai, i estem molt contents. Contents, sobretot, que nens joves i adults trobin en el teatre un espai on ser feliços i fer-se grans.


Jo, l'Aina, qui ara us escriu, a més de ser la directora de l'escola també soc psicòloga. Amb aquesta doble formació és normal que molta gent em pregunti: com és que no fas teatre terapèutic? He trigat anys a poder respondre aquesta pregunta sense haver de parlar durant 10 minuts. I la resposta és “crec que l'expressió teatre terapèutic és redundant". Estic convençuda que fent servir, només, la paraula teatre n'hi ha més que suficient.


I és que... què fem exactament a La Teatral? Formem persones perquè esdevinguin actors i actrius? Perquè puguin pujar amb seguretat damunt d'un escenari? Sens dubte. Donem eines per arribar a un coneixement més profund del què és el teatre tant com actors com a espectadors? Segur que sí. Fem tot això i la prova està en el fet que a final de curs els actors i actrius de La Teatral presenten unes obres de teatre (o obres cinematogràfiques) d'una gran qualitat.


Així i tot, em temo que per a nosaltres això no és el més important. Després de més de 15 anys formant actors i actrius, estem segurs que el més valuós de tot és que el teatre és un espai de "creixement personal". En el sentit més primitiu de l'expressió, despullada del matís terapèutic que darrerament ha adquirit a força de ser utilitzada com a producte de venda.


Què ens sembla, doncs, que és La Teatral? És un lloc on es crea una petita família que s'ajuda mútuament a créixer creativament. Que respecta i celebra la personalitat, la capacitat, l'alegria, la tristesa... la diferència de cadascun dels seus membres. La Teatral és un espai on poderm ser nosaltres mateixos sense por, on podem expressar allò que ens angoixa, que ens espanta, que desitgem o que ens fa feliços.


Per tant... és clar que el teatre és terapèutic! El teatre... et pot salvar la vida.


Aina Ripol

Octubre de 2022


Estrena a Ca n'Humet l'estiu de 2022
La Cia Sinestèsia estrena 10 anys vibrans: selecció exclusiva


Opmerkingen


Posts Destacats
Posts Recents
Recerca per "Tags"
Segueix-nos
bottom of page